lunes, 22 de febrero de 2016

Avui os vull explicar com salvar el món


Vaig començar aquest blog en castellà, per ser la meva llengua materna i en atenció als meus amics argentins. Fa dies que treballo al voltant de la idea de publicar en català i angles conjuntament a la meva llengua, però el que sembla simple es complica i s’endarrereix. Després de 50 anys a Catalunya, em costa pensar en castellà, es curiós però la meva velocitat de pensament profund sempre ha sigut ràpid i difús i moltes vegades no es pot traduir per que ja estic pensant un altre cosa. Avui m’expressaré tal i com ho penso i ja arribarà el dia que publiqui en les tres llengües, de moment no cal, de fet no hi ha tanta gent interessada en llegir-me.


Avui vull expressar de forma senzilla i clara el meu pensament sobre com solucionar un dels principals problemes de la humanitat i allunyar-nos del abismo per evitar el que sembla inevitable, el Caos. He intentat sempre en aquest blog, expressar pensaments, sentiments i compartir valors amb el propòsit de no molestar a ningú i no tocar temes de especial sensibilitat. Avui intentaré mantenir aquestes constants, però pot ser es hora de deixar de ser hipòcrites i assumir les nostres responsabilitats tots plegats.


Només cal observar el món des de fora, fent un exercici d’observador, sense donar opinions, només descrivint fets per donar-nos compte de quines son les nostres carències, les de tots.

Començaré utilitzant la base de la piràmide de Maslow, uns dels pensadors mes seguits en tot el món per parlar de reptes i felicitat.

Segons Maslow les necessitats bàsiques son les fisiològiques, son les primeres que necessitem tenir cobertes per passar al següent nivell de necessitats a satisfer. El ser humà necessita molt poc per cobrir aquestes necessitats bàsiques, ja que sembla son molt simples, aigua, una mica de menjar, protecció del fred i poca cosa més, ni tan sol necessitem als altres per sobreviure, ni el amor ni la amistat estan en la base, pel que podríem ser feliços sense ningú, aquest es un tema que ja abordarem un altre dia, avui parlarem només d’aquestes necessitats bàsiques i de la seva satisfacció.

Tenim gent que no te aigua i perd la seva vida simplement per no poder beure, aquesta es una realitat. Tenim gent dedicant el seu temps i la seva capacitat intel·lectual per mantener vives les guerres, fabricar armament o finançar activitats que faciliten la mort d’altres persones directament. Tenim millions de persones mirant cap a un altre costat i altres lluitant i obsesionats per satisfer necessitats creades per nosaltres mateixos, totalment innecesàries, oblidant que necessitem molt menys que tot això per ser feliços i que estem contribuint a la mort de molta gent que podría sonriure només per veure sortir el sol.

Tenim gent que considera un paper denominat "diner" suficientment valuós com per treure-li la vida a algú. La nostre espècie valora molt més una pedra que brilla i no serveix per molt que l’aigua o l’aire que el necessitem per sobreviure, aquesta es la nostre realitat, i crec que no cal opinar. La gent es capaç d’indignar-se i sentir-se ofesa si parles fort a la nit i en canvi no li treu el somni que el seu pare no te noticies seves des de fa mesos. Això son fets, no opinions.

Canviar el món, es fàcil comencem per la base de la piràmide de Maslow, donem-li el valor que es mereix i procurem que tothom les tingui cobertes i a partir d’aquí comencem a crear i a inventar noves necessitats. Si no volem preocupar-nos del demés, estem en el nostre dret, però no es solució crear necessitats sense cobrir les bàsiques. Està molt bé que tothom pugui accedir a les tecnologies i es dediquin esforços per tal de que tothom pugui tenir mòbil i accés a internet, però que tal si primer ens ocupem de donar aigua, no contaminar l’aire i dedicar els esforços per tal de que tothom pugui menjar avui, si, avui i no demà per evitar alguna que altre mort innecessària més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario